» Výrobci

Becker´s Bester
Německá firma Becker´s bester si jako většina německých firem zakládá na kvalitě a preciznosti. My vám ve své nabídce přinášíme jejich nejlepší produkty. Většina jejich džusů se nevyrábí z koncentrátu ale přímo ovocné šťávy a jedná se tak vlastně o zakonzervované ovocné mošty. Tedy to nejlepší, co si vůbec můžete dopřát, pokud si nezajedete s vlastním ovocem do moštárny. Jsme přesvědčeni, že si džusy od firmy Becker´s bester rychle oblíbíte, přestože nemají svůj původ v Itálii.

Bella Parma
Bella Parma působí na trhu již od třicátých let. Původní myšlenkou bylo hlavně usnadnit hospodyňkám nebo kuchařům jejich práci a dopřát jim hotovou omáčku (ready-to-use), která bude alespoň stejně nebo více kvalitní a chutná. Hotové omáčky Bella Parma jistě uvítáte ve chvílích, kdy na vaření není mnoho sil nebo času. Například nečekaná návštěva se tak bude cítit královsky pohoštěna. Omáčky Bella Parma jsou výborné především díky své poctivé, domácí chuti a přírodnímu složení. V každé omáčce je poctivá dávka všech potřebných surovin, například boloňská omáčka od Bella Parma obsahuje celých 30% mletého masa.

Bottle Green
V roce 1989 začali manželé Kit a Shireen Morrisovi vyrábět přírodní sirupy. Nejprve pěstovali hrozny, aby vytvořili výborné víno s bezovým květem, během procesu však změnili plán a místo vína vytvořili nealkoholický nápoj z bezového květu. Tento nápoj pak prodávali místním farmářům a později začali vyrábět i další příchutě a dodávat sirupy do celého světa.

Bottle Green sirupy jsou ručně vyráběné nealkoholické nápoje, které mají výraznou přírodní chuť.

Casa Rinaldi
Tradice značky Casa Rinaldi sahá až do 16. století. Malá rodinná firma z Modeny začala vyrábět výtečné aceto balsamico a zprávy o jeho chuti a kvalitě se po Itálii rychle rozkřikly. Firma se po generace rozrůstala a od konce sedmdesátých let začala již slavná značka Casa Rinaldi vyvážet své zboží i mimo Itálii. Postupně také rozšiřovala svůj sortiment. I v dnešní době produkuje vysoce kvalitní, prémiové zboží, které se drží původních receptur a získalo díky tomu mnoho ocenění a certifikací. Některé původní sudy z 16. století jsou dodnes zachovány a ty nejlepší octy a oleje v nich stále zrají. Pokud sáhnete po jakémkoli produktu právě od Casa Rinaldi, můžete se spolehnout na tradiční recepturu, poctivý původ a výbornou chuť.

Cosmai
Cosmai je rodinná italská pražírna, která si zakládá na vysoké kvalitě dovezené kávy a jejím kvalitním zpracováním. Rodina se dlouhá léta zajímala o kávu a věnovala se jí jako koníčku. Tyto zkušenosti poté o mnoho let přetavila ve vznik vlastní vysoce kvalitní pražírny Cosmai. Ke kvalitní a dobře namíchané kávě byla přidána pořádná dávka italského stylu a vkusu a vzinkla tato výborná značka, která nabízí tu nejlepší kávu z celého světa.

Fentimans
S firmou Fentimans se samozřejmě pojí původní příběh o jejím vzniku. Ten říká, že její limonády vznikly vlastně díky nesplacené půjčce. Thomas Fentimans půjčil jistému obchodníkovi peníze, a ten mu jako záruku poskytl starý rodinný recept na zázvorovou limonádu připravovanou botanickým postupem. Peníze se již Thomasovi nikdy nevrátily, a tak naložil, jak nejlépe uměl, alespoň s generace děděnou recepturou na fermentovanou limonádu. A udělal velmi dobře. Díky tomu si můžeme od roku 1905 vychutnávat tyto výborné nápoje značky Fentimans.
Botanický způsob přípravy limonád Fentimans jim dodává jejich originální a poctivou chuť. Podle originálního receptu se využijí kořeny zázvoru, pomelou se a následně vloží do mědí vykládané parní kádě. Tam se nechají probublat a zvolna vařit, což uvolní jejich aroma. Přidají se nejjemnější byliny, přírodní vůně, cukr, droždí a pramenitá voda. Tekutina se pak uloží do dřevěných kádí, kde se nechá fermentovat. Dříve tekutina dále fermentovala po nalití do lahví a zazátkování ve starém kameni zvaném „Šedé slepice“, kde plně dozrála a byla připravena k vypití koncem týdne. Dnes se postupy zmodernizovaly přidáním mírné karbonace nahrazující kysličník uhličitý ztracený při pasterizaci. To dodává výrobku delší životnost a udržuje úroveň alkoholu do 0,5%. Stále se ale limonády nechávají celý týden "zrát", což z nich dělá pravděpodobně nejpoctivější limonády, jaké dnes může zákazník dostat. Žádná chemie nemá při výrobě limonád Fentimans šanci.

Formaggi della Famiglia Busti
Formaggi della Famiglia Busti je rodinná firma, která vznikla v roce 1955 díky ovčákovi z Grafagnany, dnes už se o firmu stará čtvrtá generace této rodiny. Firma vyrábí několik druhů ovčího sýra, Pecorina, a dodržuje přitom staré tradice i receptury, nebojí se však ani experimentů, díky čemuž můžeme ochutnat například výbornou kombinaci ovčího sýra a čokolády.
Sýry jsou ukládány na jedlová prkna a jsou pravidelně kontrolovány a otáčeny. Ukládají se buď do buněk v mlékárně, nebo do přírodního prostředí. Například sýr Metello je ukládán na staré vinici v Alta Grafagnana, sýr Roncione je už od roku 1700 ukládán na dřevěné plaňky v jeskyních Tufa a sýr Venturi je zase ukládán v podzemních stodolách, kde zůstává uložen v pytlích z přírodní tkaniny alespoň po dobu 3 měsíců.

Gragnano
Název firmy je opisem názvu městečka, z něhož tento rodinný podnik na výrobu poctivé italské pasty pochází. Gragnano leží v malém zálivu na jihu Itálie, dnes se díky vysoké urbanizaci jedná prakticky o předměstí Neapole.
Oblast okolo Gragnana se věnuje celé filozofii okolo pěstování tvrdé pšenice a připravě pasty již přes 500 let. Za tu dobu zvládli místní posbírat mnoho cenných zkušeností a dodnes si je předávají z generace na generaci. Díky tomu mohou být těstoviny Gragnano tolik výjimečné.
Firma samotná se ale dlouho nacházela ve finančních potížích. Až v sedmdesátých letech přišel Mario Moccia a celou továrnu koupil a zrekonstruoval. Nemohl se dál dívat, jak celá tradice výroby těstovin v Gragnoru skomírá, a přestože měl sám dobře rozběhlou firmu se sýry, začal se věnovat místní tradici na 100% a postupně vracet celému Gragnanu zašlou slávu. Zachoval přitom všechny původní postupy, velmi mu záleželo na kvalitě. Dnes v jeho práci pokračují jeho čtyři potomci.

Granini
Granini  je již velmi známou a rozšířenou značkou, své zákazníky nalézá po celé Evropě. Přes svůj masivní růst si ale dokáže udržet výbornou kvalitu. Stále trvá na  přísných normách při  výběru ovoce, které následně do džusů a nektarů přichází a drží si tak velmi vysoký standard. Džusy a nektary Granini jsou 100% přírodní, neobsahují chemické konzervanty, barviva ani umělá sladidla.

Granoro
Společnost Granoro byla založena v roce 1967 panem Attilio Mastromaurem Granorem. Ten otevřel továrnu v Apulii, zde pěstovaná tvrdá pšenice je považována za nejlepší v Itálii, ba dokonce i v Evropě. Dnes je tato továrna jedním z nejvýznamějších míst, kde se vyrábí těstoviny z tvrdé pšenice Semoliny.
Granoro nabízí více než 150 druhů těstovin, rajčata, olivové oleje, omáčky k těstovinám, konzervované luštěniny, rýži nebo kuskus.

Grashoff
Grashoff je velmi malá rodinná firma, která byla založena již roku 1872 a minulý rok tak oslavila své 140. výročí. Přestože by se mohla již déle rozrůstat v mnohem větší organizaci, zakládá si na své rodinné atmosféře a osobnímu přístupu ke každému zákazníkovi. Zároveň díky tomu může lépe dodržovat tu nejlepší kvalitu svých produktů. V sídle firmy provozuje malé bistro se svými produkty a dalšími pochutinami, často zde můžete potkat majitele firmy, kteří si s vámi rádi popovídají.

Marabotto
Marabotto Giacomo e Figli je italský rodinný podnik, který funguje od roku 1951. Pan Giacomo Marabotto v tom roce zřídil první pobočku ICCU - zaměřenou na výrobu konzervovaných potravin. V roce 1964 se společnost přestěhovala do Borgo San Dalmazzo, kde se otevřel první specializovaný obchod té doby "Specialmarket Marabotto".
V roce 1973 přesunul Giacomo, společně se svou manželkou Leonildou, všechny činnosti do Spinetty, kde má firma své sídlo dodnes. Název byl změněn na Marabotto a De Filippi, nabídka se rozšířila o koření a bylinky. Zvláštní pozornost byla věnována šafránu, který byl zpracováván a balen podle starých rodinných metod. V té době se prodávalo zejména do restaurací, proto se společnost rozhodla expandovat do zahraničí.
S nástupem další generace (Marco a Francis Marabottovi) se společnost přejmenovala na dnešní Marabotto Giacomo e Figli (Marabotto Jakub a synové). Rozsah produktů se rychle rozšiřoval, zejména o nové speciality jako byly ochucené těstoviny - ty jsou nejprodávanějším výrobkem této společnosti dodnes.

Roner
Značka Roner si zakládá na dlouholeté tradici a plně využívá ideální geografickou polohu, kterou Jižní Tyroslko pro pěstování jejich ovoce nabízí. Tamní malebná údolí zaručují výbornou půdu, vysokohorské sluníčko a ideální rozmezí teplot. Není proto divu, že z těchto oblastí pochází několik velmi slavných odrůd vín a vysoké procento celkové produkce ovocných i bylinných pálenek.

Santal

Santal - Ty nejlepší džusy z Itálie. Santal je ve světě džusů synonum pro tu nejlepší kvalitu, chuť a dlouholetou tradici. Přestože již Santal působí na našem trhu velmi dlouho, v regálech běžných supermarketů ho nejspíš nenajdete. Stále si drží svůj maloobchodní glanc a tu nejlepší kvalitu. Džusy Santal vyráběné z toho nejlepšího ovocného koncentrátu si vás zkrátka podmaní.

Tarantola
Tarantola je rodinným podnikem který si zakládá na poctivosti a přírodní ekologické výrobě bez chemických prostředků. Za tuto trpělivou a šetrnou produkci si již vysloužili mnoho cenných certifikátů a ocenění.

Zacapa
Rumy Zacapa jsou právem řazeny mezi ty nejlepší na světě. Používají totiž výborný, panenský třtinový cukr, narozdíl od mnoha ostatních, kteří se spokojí se zbytky z tohoto procesu (Podobně jako srovnání extra vergine a olej z pokrutin). Hotové rumy se pak vyvážejí do vysokohorského domu "The House Above the Clouds", kde se v nadmořské výšce 2333 metrů postupně míchají (blending) mezi sebou ve starých sudech, kde před nimi zrály jiná vína, sherry nebo bourbóny. To dodává rumu Zacapa jeho výbornou a velmi zajímavou chuť.