» Články
Články o italské gastronomii

Přinášíme vám aktuální zajímavosti a informace z prostředí italské kuchyně. Středomořskou gastronomii se tak snažíme lépe přiblížit a zasvětit vás do jejích tajů. Budeme vás informovat o italských potravinách, italském víně a regionech, originálních postupech výrobních procesů a dalších zajímavostech. Dozvíte se tedy například jak poznat a vybrat dobrý parmezán, jak si vyrobit domácí těstoviny, kde se vzala mozzarella, nebo jak se vyznat v široké nabídce olivových olejů.

______________________________________________


Aceto balsamico - Povídaní o octu
Ocet je jednoduše úžasná tekutina. Jeho stáří a prokázaná všestrannost o tom ledacos vypovídají. První zmínky o octu se datují již do časů Babylonské říše. Babyloňané věřili v jeho léčivé účinky a spousta dnešních lidí jej používá jako spolehlivý všelék dodnes. Římané začali využívat ocet i jako běžný nápoj, především obyčejní lidé nebo vojáci ho v horkých letních dnech používali zředěný jako... (CELÝ ČLÁNEK)

 

ODZhZTJmZ