Úvod » Těstoviny a Rýže » Gragnano - Penne de zite Rigate al nero di Seppia 500g


        

Gragnano - Penne de zite Rigate al nero di Seppia 500g

skladem

 

Výrobce: Gragnano
naše cena bez DPH: 173 Kč
naše cena s DPH (15 %):
199 Kč

do košíku:
  ks  

• Klasické těstoviny Penne s vroubkovaným povrchem, díky kterému snadno udrží omáčku. Tyto těstoviny jsou navíc obohaceny o sépii, díky které také mají černou barvu.

• Všechny Gragnano těstoviny jsou poctivě ručně vyráběnou pastou z trvdé pšenice (semolina), která má díky dodržování dávných receptů a tajných postupů výbornou originální a přírodní chuť. Do těstovin se nepřidávají žádné chemické přídavky, pracuje se pouze s vodou a moukou.Těsto se po vytvarování pomalu a přirozeně suší více než dva dny. To zaručuje pastě kromě pozdější výborné chuti také krásně hrubý povrch, díky kterému drží na pastě lépe omáčky.

• Název firmy je opisem názvu městečka, z něhož tento rodinný podnik na výrobu poctivé italské pasty pochází. Gragnano leží v malém zálivu na jihu Itálie, dnes se díky vysoké urbanizaci jedná prakticky o předměstí Neapole.Oblast okolo Gragnana se věnuje celé filozofii okolo pěstování tvrdé pšenice a připravě pasty již přes 500 let. Za tu dobu zvládli místní posbírat mnoho cenných zkušeností a dodnes si je předávají z generace na generaci. Díky tomu mohou být těstoviny Gragnano tolik výjimečné.Firma samotná se ale dlouho nacházela ve finančních potížích. Až v sedmdesátých letech přišel Mario Moccia a celou továrnu koupil a zrekonstruoval. Nemohl se dál dívat, jak celá tradice výroby těstovin v Gragnoru skomírá, a přestože měl sám dobře rozběhlou firmu se sýry, začal se věnovat místní tradici na 100% a postupně vracet celému Gragnanu zašlou slávu. Zachoval přitom všechny původní postupy, velmi mu záleželo na kvalitě. Dnes v jeho práci pokračují jeho čtyři potomci.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.